Blogg listad på Bloggtoppen.se Politik bloggar Creeper

fredag 26 februari 2010

Ett skämt?

Staten ska fullkomligt skita i vad jag och du äter!

Att en folkpartist är delaktig i den här idiotin är ett tecken så gott som något på den ideologiska röta som råder i hela "alliansen".

Att en vänsterpartist vill bestämma vad folk ska äta är dock ingen överraskning.

Sen att alla argument bygger på väldigt tveksamma fakta gör ju inte saken bättre...

10 kommentarer:

Mark sa...

"Staten ska fullkomligt skita i vad jag och du äter!"
Liksom du fullkomligt skiter i om folk i tredje världen får äta alls.

Staten skiter ju inte i vad du dricker... kanske du ska skriva lite arga bloginlägg om skatten på alkohol.
De skiter inte heller i vilken bil du kör så klaga också på bilskatten.
De skiter inte i om du tar drogar, kanske dax att klaga på den laggivningen också.
Staten lägger sig i nästen alla aspekter av ditt liv... här är en sak som faktiskt gör lite nytta och du blir upprörd?

Försök att se saker i ett lite större perspektiv, och tänk på andra än dig själv.

Anonym sa...

Jag håller med dig fullkomligt! Staten ska verkligen skita i om jag väljer att äta kött då och då. Och faktum är att vi redan betalar skatt på maten.

Re Mark......

Ta en banan, vet jag! Det piggar alltid upp.
Eller är lite kaninfoder.

Niklas sa...

Mark: Jag har redan flera gånger skrivit arga blogginlägg om såväl alkoholbegränsningar (minns dock inte om det gällde skatt eller åldersgränser eller nåt annat) och drogförbud.

Däremot har jag nog inte klagat specifikt på bilskatten nån gång.. Måste ta tag i det!

Jag kan inte säga att jag ständigt går runt och oroar mig över matvanorna hos "folk i tredje världen", men självklart skulle det glädja mig om de kunde äta ordentligt. Just därför hoppas jag att deras länder får en rejäl dos liberalisering och kapitalism snarast.

Erik sa...

Att människor ostraffat plågar och dödar djur (eller låter andra göra smutsjobbet åt dem) är allvarligt och jag är glad att staten börjar ingripa. Djupt obehagligt med människor som inte respekterar andras rättigheter.

Lina sa...

Vilka fakta är det som du menar är tveksamma? Det är ett konstaterat faktum att produktionen av kött är ett slöseri med jordens resurser.

Anonym sa...

Vi ser här ett exempel på vegankostens förhärjande inverkan på intelligensen. Franska undersökningar visar att veganer får hjärnskador. Vi är allätare och jakten har gjort oss till vad vi är. Animaliskt protein och fett är nyttigt och essentiellt. Orsaken till att man trikinundersöker hästkött är att hästar tar varje tillfälle att äta möss och stallråttor. Boken The omnivore´s dilemma pekar ut vad som håller på att hända med Koalan som tidigare var allätare men som nu ensidigt specialiserat sig på eucalyptusblad. Koalans hjärna har krympt och den förminskade hjärnan flyter omkring i en överdimensionerad skalle som ännu inte riktigt har hunnit med i takten. Mag och tarmkanalen har däremot fått en kraftig ökning i längd och komplexitet. Detta behövs för att krama ur det mesta ur den ensidiga och näringsfattiga kosten. Titta på era veganvänner. Är som inte kulmagade och rapande och fisande som den värsta ko? Och är dom inte rätt letargiska och och trötta? Dom kommer att ha stora problem innan vommen vuxit ut på dom. Och så se för guds skull till att den aktuella duon som kommit med detta idiotförslag (byggt på hörsägen och dålig "vetenskap") inte kommer in i riksdagen. Deras inlägg i SvD är ett oblygt försök att värva röster från veganer som ätit sig sjuka i huvudet. Nu skall jag ta mig en redig biff!

Niklas sa...

Erik:
Lite kul att du först vill förgripa dig på mina rättigheter att äta vad jag vill och sen ondgör dig över människor som inte respekterar andras rättigheter...

Lina:
Tveksamma fakta är följande:
-Färre skulle svälta om vi åt mindre kött.
-Klimatet skulle bli "bättre" om vi åt mindre kött.
-"Folkhälsan" skulle förbättras, BNP höjas.

Anonym:
Att vegetarian-/vegankost minskar intelligensen vågar jag inte hålla med om... Däremot håller jag helt med om att det rent biologiskt borde vara dåligt för en allätare att inte äta kött. T.ex. är jag själv sugen på att ha nån slags ödla som husdjur, och i skötselråden till de flesta sorters ödlor framhävs deras behov av både vegetarisk och animalisk kost. Förmodligen av en anledning.

Martin sa...

Kött subventioneras idag via EU med ungefär 50% av priset. Om du vill ha ett ”liberalt” system så ska förstås dessa subventioner bort. En svensk köttskatt skulle vara ett sätt att balansera ut dessa.

Lite OT, Tycker du verkligen att staten ska skita helt i vad du äter och till exempel sluta kolla om ditt griskött innehåller salmonella?

Niklas sa...

Självklart ska subventionerna bort! Tveklöst.

Salmonellakontroll kan göras av vem som helst, så ja, jag tycker inte staten ska kontrollera det. Det antar jag att t.ex. Scan och liknande företag gör själva, annars lär de inte bli långvariga i branschen.

Erik sa...

Politik är en balansgång mellan olika gruppers rättigheter och nån kommer alltid känna sig trampad på tårna.

Jag tycker att våldtäktmannens rätt att våldta vem han vill är mindre viktig än människors rätt att slippa bli utsatta för sexuella övergrepp, t.ex.

Likaså tycker jag att djurs rätt till ett gott liv är viktigare än din rätt att mörda vem du vill.

Det inskränker förvisso de rättigheter du har idag, men jag menar att det sammanlagt leder till ett bättre samhälle, precis som med annan lagstiftning vi infört som begränsar handlingsfriheten för människor med mycket stor makt till fördel för de som inte har lika mycket.