Blogg listad på Bloggtoppen.se Politik bloggar Creeper

onsdag 17 februari 2010

Fallet blir hårt..

Folk lånar som aldrig förr. Istället för att spara. Är det en smart taktik i "dåliga tider"? När det är "finanskris"?

Självklart inte. Fast jag funderar lite på det där, man kan ju låna med "fast ränta" som nu antagligen är väldigt låg tack vare Riks-keynes-bankens idioti. Isåfall borde man ju göra ett kap i långa loppet. Men frågan är om det verkligen funkar.

Nån som vet bättre kanske kan upplysa mig om det.


En sak som är säker är i alla fall att den som tog ett lån till rörlig ränta senaste året för att "det är så billigt" kommer kraschlanda så småningom när keynesianerna tycker att det är dags att höja räntan.


Det svider i hjärtat att se så många förstöra sin ekonomiska framtid på grund av ett gäng inkompetenta tokstollar som själva inte drabbas speciellt hårt eftersom de ändå tjänar riktigt bra.
Dessutom stiger priserna på hus, vilket inte känns helt vettigt i ett sånt här läge. Högre pris betyder högre efterfrågan. Fler vill köpa hus. Allt på grund av den konstgjorda andning som kommer slå tillbaks så småningom.

3 kommentarer:

Elvis P Elvis sa...

Nah - vet inte om Riksbanksdirektion precis är Keynesianer. Inte ens post-keynesianer.

Inflationen, Hebbe, Inflationen och Intet Annat.

= De har ett mål och agerande som är mer Chicagoskola än Fed.

Niklas sa...

Really? Chicagoskolan är jag totalt (och då menar jag totalt) oinsatt i. Det enda jag har någorlunda koll på är den Österrikiska. Än så länge! Det är "work in progress" kan man säga.

Niklas sa...

Och med österrikarna kommer även en glimt i Keynes svindlande idéer, om än "lite partiskt".