Blogg listad på Bloggtoppen.se Politik bloggar Creeper

söndag 31 januari 2010

Liberala partiet har en ny hemsida!

Mycket bra!

Ypperliga möjligheter för att upptäcka partiets fina ståndpunkter i diverse frågor.


Hur mycket jag än önskar att staten försvann helt så kan jag ändå säga att ett land där Liberala partiet regerar, där skulle jag tusen gånger hellre bo än i dagens Sverige.


Lp 2010!

2 kommentarer:

Elvis P Elvis sa...

Staten försvann helt? John Locke skulle snurra i sin grav.
Statslöst? Tycker det låter mer som anarkism?

Förklara så att en gammal avdankad omodern statsvetare hänger med :-)

Niklas sa...

Anarki, yes sir!

Det är dit jag vill, om inte annat så för att det vore intressant att se vad som händer. =)"Det folket vill ha behöver inte staten tillhandahålla. Det folket inte vill ha ska inte staten tillhandahålla."


Liberala partiets mål (som aldrig kommer uppnås, det är jag rätt övertygad om) är minarkism, dvs minimal stat som bara sköter försvar och polis/domstolar. Jag (och ett par andra..) tycker att vi lika gärna kan gå det sista steget också. Eller rättare sagt att det sista steget är det viktigaste.

Sen finns det en hel del s.k. "UFO-exempel" som visar att det inte skulle fungera, t.ex. med en överdrivet rik gubbe som köper all mark runt en stad och bygger en mur runt den "bara för att", men såna saker - om än teoretiskt möjliga - är i praktiken helt omöjliga (priset ökar för varje liten markbit han köper).


Urk vad jobbigt att försöka förklara saker när man är dålig på att förklara..! ;) Nåja, jag gjorde iaf ett LITET försök. Det känns för tråkigt att bara ge några länkar till onödigt långa artiklar på ämnet... Såna länkar vet jag att jag själv aldrig orkar läsa, så jag försöker låta bli att göra så själv.

Fast här finns en hel del, både för och emot och lite som inte har med saken att göra alls.. ;P

Summan av kardemumman:
Ja, jag vill ha bort staten.
Ja, jag tror det kan funka!
Nej, jag vet inte hur vi skulle kunna komma dit...