Blogg listad på Bloggtoppen.se Politik bloggar Creeper

lördag 16 januari 2010

Inte mer än rätt.

Som man bäddar får man ligga.


Tänk om butiksinnehavare i allmänhet sköt alla rånare.

Då skulle antalet rån gå ner ganska markant kan jag garantera.

2 kommentarer:

Einar Berg sa...

Kort och korrekt! Jag hade inte uttryckt det bättre själv. =)

Om alla rånare visste att dom gjorde en "stöt" med livet som insats i låt oss säga 60% av alla rån, så skulle det se annorlunda ut. För det första så skulle man inte kunna försörja sig på det. Därför att sannolikheten att du skulle dö vore större än att du skulle överleva vid varje enskilt rån. Så dom skulle tänka två gånger innan dom gjorde det, hur påtända dom än eventuellt må vara.

Motståndare till detta kommer genast hävda att det kommer bara innebära att rånare beväpnar sig ännu tyngre. Det må vara sant. Men att råna butiker skulle aldrig mer vara ett "yrke" med ännu "en vanlig dag på jobbet" när stackars butiksägare helt enkelt ger rånarna pengarna bara för att inte vill mista livet eller bil åtalade för mordförsök.

Sarbaz sa...

Tycker det är helt sjukt att mannen blir fälld. Han försvarade sig/sin äffär även om man kanske inte skulle skjuta så tycker jag detta faller inom Nödvärn, och om man ska vara negativ ska det fan vara dråpförsök inte mord fan, han planerade inte skiten:S Det var faktiskt BUTIKEN som blev rånad.