Blogg listad på Bloggtoppen.se Politik bloggar Creeper

fredag 15 januari 2010

Idiotiskt

Vad blir bättre av det här?

Det enda som händer när misstag bestraffas hårt är att alla eventuella misstag sopas under mattan in i det längsta. När felet ändå upptäcks skyller alla på varandra och möjligheten att förebygga liknande fel i framtiden går om intet.

Misstag som säkerligen skulle kunna göras av vem som helst. Som säkert gjorts många gånger tidigare utan dödlig utgång.


Min personliga åsikt är att OM nu den här kvinnliga konstruktören räknat fel på nån balkdimension eller vad det kan vara, då är det ändå inte hennes fel att det inte rättats till i ett senare skede!

Dessutom kan det mycket väl ligga något annat bakom. Hon kanske gjorde den beräkningen direkt på morgonen efter att någon ficktjuv stulit hennes mobiltelefon på vägen till jobbet och därför inte hade fullt fokus på jobbet. Är det då ficktjuven som borde sökas upp och ställas inför rätta?

Hade företaget haft bättre rutiner för att dubbelkolla hållfasthetskalkyler så kunde olyckan undvikas, ska då företagets VD eller kanske huvudkonstruktören ställas inför rätta?Det är sällan EN persons fel när en kedja brister. I det här fallet vågar jag trots minimal information lova att fel person har dömts. Rätt person vore ingen alls.


Ja, jag är lite lätt upprörd över det här eftersom jag planerar att jobba inom flyget, där "vi" inte gillar att peka ut nån särskild syndabock när saker gått fel. Det är så man kan lära sig VARFÖR olyckor händer och hur man kan förhindra att det händer igen.


Låt mig inte ens börja prata om sjukvårdens sätt att hantera sånt här....

AB

Inga kommentarer: