Blogg listad på Bloggtoppen.se Politik bloggar Creeper

måndag 21 december 2009

Idioti

Härligt för honom då.

Det som nyss var syndigt och straffades med en evighet i helvetet förvandlades på en sekund till något fullt tillåtet, ja rentav önskvärt. Det kristna budskapet måste ju spridas vidare till nästa generation.


Att hans barn får växa upp i verkligheten och söka sanningar istället för att matas med felaktiga svar på livets "stora" frågor, det är väl för mycket att önska antar jag. Sorgligt.

10 kommentarer:

emeliech sa...

Har du ens koll på det som hänt i Jonas Brothers värld innan du läste artikeln på aftonbladet? Varför kan inte du vara lycklig över att en man gift sig med kvinnan han varit kär i sedan han var 19?
Jag förstår att ditt förakt ligger i att de är kristna, och har (hade i Kevins fall) "purityrings". Låt dem vara kristna, och låt dem ha de ringar de vill, med vilken betydelse de vill att ringarna ska ha. Det är inte som om de predikar genom sin musik. De försöker inte pracka på någon sin religion. De sköter sitt, och då borde de inte behöva få skit bara för att andra tycker att de inte tycker rätt.

Niklas sa...

Jag vet att de är kristna, dvs lever i en sagovärld och förkastar verkligheten så som vetenskapen bevisat att den fungerar. Han och hans fru kommer lära sina barn att det är fult att fråga svåra saker, fult att följa sina naturliga instinkter och dessutom skrämma livet ur barnen med historier om att de kommer till helvetet om de inte lyder och är goda. Såna människor ska få skit 24/7!

magiul sa...

Din kommentar "syndigt och straffades med en evighet i helvetet" bevisar bara hur lite du kan om Bibelns syn på sex. Det finns faktiskt en hel bok i Bibeln som bara hyllar sexualiteten mellan man och kvinna.

Men det är klart, det är ju väldigt mycket mer bekvämt och simpelt att hålla sig till fördomar.

Niklas sa...

Åh! En hel bok! Hyllar den det även innan man gift sig? Och varför hyllar den det tro? Kan det vara för att se till att det strömmar till fler kristna? Troligen.

Fördomar är ju trevligt men med religioner överträffar ofta verkligheten dikten.

Anonym sa...

Hej Niklas,..
Bara så du vet så visar ditt kommentar om den så kallade logiska vetenskapliga tillvägagångs sättet att betrakta tro på Gud att du inte hänger med i nuvarande vetenskaplig utveckling. Tro och vetenskap har egentligen aldrig varit ovänner,.. dom handlar ju båda om att söka sanningen. Vetenskaps sektorn i stort nekar inte att tro på en Skapare är orimmligt,.. det som är det märkliga är att man i skol väsendet klammrar sig fast vid den gamla tron att tro och vetenskap är oförenliga,... detta stämmer inte. Många vetenskapliga forskare säger numera att utvecklings tron finns det bevis att den INTE stämmer, och att världen finns mycket troligt pga en intelligent skapare... kolla upp det, och förkasta dina gamla ideer, OM du vågar förstås,... det är ju en fråga OM du verkligen vill veta sanningen eller vill leva i mörkret...

Anonym sa...

Jag menade att Vetenskaps sektorn i stort nekar inte att tro på en Skapare är RIMMLIGT,.... en kopp kaffe till så skall det nog gå bättre,...

Niklas sa...

Hmm. Om vi nu ska tala om bevis och vetenskap... En definition jag gärna använder för att något existerar är att det går att uppfatta med hjälp av sinnena. "Gud" varken syns, hörs, känns, smakas eller luktar så vitt jag vet. Inte heller går det att på något sätt mäta om "Gud" finns i närheten. Det är ett tecken så gott som något på att "Gud" inte existerar.

Det finns säkert en massa bevis mot evolutionsteorin, men det finns väldigt många bevis för den också. Gissningsvis finns många människor som har bevis för såväl att jorden är platt som att flygplan hålls uppe av osynliga jättar...

Frågan är ju om bevisen håller eller inte.

M.Darwin sa...

Anonym:
Sluta sprida massa struntprat om att Vetenskapssektorn(särskrives ej på svenska) i STORT tror på en "skapare". Var har du beläggen för det du skriver? Ingenstans eftersom de inte existerar.

Intelligent Design som du snackar om, som handlar om att vissa saker i naturen är för komplicerade(för många steg från fasen innan) för att ha kunna uppstått ur en mutation. Det är en teori som religiösa vetenskapsmän kommit på för att försöka "bevisa" en allsmäktig skapares existens. Teorin kan dock i ALLA fall motbevisas om man tar sig tid att lyssna på övriga vetenskapsmän, som inte är vilseledda av religiös propaganda. Det finns alltså inga BEVIS för en skapare.

Tips är BBC-dokumentären "Intelligent Design - A war on science". Så kanske DU och alla andra fanatiker kan stiga ut ur mörkret.

Anonym sa...

Det existerar massvis av bevis för en skapare, men man måste fråga sig huruvida de är sunda. Gödels modallogiska bevis är t.ex. logiskt, men man måste fråga sig huruvida det är sunt, det är allt.

Sedan bör man ha i åtanke att det är stor skillnad på evidens och bevis, jämför med engelskans evidence och proof. Bevis existerar inom matematiska vetenskaper, annars talar man om evidens. Det finns enorma mängder evidens som talar för evolutionen, så mycket att det inte finns några goda skäl att inte tro på den.

Anonym sa...

För övrigt underkänner din syn på verkligheten modern fysik.