Blogg listad på Bloggtoppen.se Politik bloggar Creeper

torsdag 3 december 2009

Farligt för alla parter...

Det är en sak att vara "tjock" men det här...

Det vore intressant men säkert sorgligt att veta hur det kan gå långt.


Hur som helst ser det ut som om han knappt får plats att komma igenom dörröppningarna på ett normalt flygplan, än mindre nödutgångarna. En person i den där storleken är helt enkelt en stor (fniss) säkerhetsrisk för alla ombord. Det är ju en sak om han frivilligt väntar tills alla andra tagit sig ut och sen försöker klämma sig ut genom nån lämplig öppning, men hur ska man kunna vara säker på att han inte (fullt förståeligt) får panik och försöker ta sig ut genom en nödutgång och fastnar?

Enda vettiga lösningen som jag ser det är att det sätts in några speciella stolar närmast dörrarna där överdrivet feta får placera sig. Till minst dubbelt biljettpris förstås, eftersom dom tar upp minst två vanliga platser.

Det är förstås svårt att veta hur stor någon är när han eller hon bokar biljetten, men det borde gå att motverka såna här saker. T.ex. genom att alla som bokar ett normalt säte får gå genom en speciell mätgrej vid incheckningen med samma bredd som ett säte. Får man inte plats kan man i mån av tillgång köpa ett "oversize-säte" eller stanna på marken.


Folk ska inte behöva utsättas för onödiga risker bara för att nån annan ätit alldeles för mycket.

1 kommentar:

Sandra sa...

Du tror inte att det finns ett mindre förnedrande sätt att lösa saken på?