Blogg listad på Bloggtoppen.se Politik bloggar Creeper

tisdag 8 december 2009

Ett sätt att bli lite, lite friare

Sluta vakta varandra!


Om staten inte kunde lita på att människorna håller koll på varandra så skulle den ha stora problem. Därför uppmanar jag å det väldigaste till att släppa på tyglarna som ni/vi har på varandra.

Ser ni att er sjukskrivna granne är ute och klipper gräsmattan utan synliga problem så låt honom göra det! Om din morbrors farbrors kusins fru får socialbidrag samtidigt som hon extraknäcker som svart städhjälp - titta åt andra hållet! Om du blir erbjuden att snickra ihop en altan utan kvitto, GÖR DET, eller låt nån annan göra det, men spring inte och skvallra som en liten barnunge.

Samma sak gäller för brott utan offer. Hittar du en mystisk planta i skogen som ser olaglig ut, låt den stå kvar och säg inget om den till nån. Får du reda på att din chef har ett mystiskt konto i Schweiz, låt honom ha det - men vid rätt tillfälle, förhandla upp din lön lite... ;-)


Summan av kardemumman: när kossorna inte vaktar varandra måste bonden bygga stängsel. Det är dyrt. Bonden kommer bli tvungen att lägga ner och släppa kossorna fria. Vinst för oss!

Inga kommentarer: