Blogg listad på Bloggtoppen.se Politik bloggar Creeper

fredag 20 juni 2008

Spridningens betydelse (urspårat)

Jo det är ju en hel del människor som tycker att vargarna gärna kan få finnas i Sverige om dom bara var lite mer utspridda istället för att så många finns i Värmland/Dalarna/Gävleborg som det är nu.

Där håller jag helt med faktiskt. Men frågan är om det skulle göra nån nytta?


Det är möjligt att acceptansen skulle öka bland "vanligt folk" i dom här trakterna om man flyttade hälften av vargarna ut i andra delar av landet, men bland "ovanligt folk" - dvs jägarna som inte vill dela med sig av älgköttet - skulle fortfarande ropen skalla om utrotning.

Utrotning ja.

Hur kan nån ens tänka tanken?

Jag kan inte ens förmå mig att vilja utrota myggor eller knott för jag vet att dom gör nytta i naturen.

Samtidigt sitter "jägare" som BORDE ha en viss utbildning när det gäller naturens funktioner och förespråkar utrotning av en hel art.



Acceptansen bland vanligt folk hänger också till stor del på acceptansen bland jägarna. Det hela är egentligen mycket enkelt.

Jägare A: Jag vill inte dela med mig av älgköttet till dom som egentligen borde ha det.
Jägare B: Inte jag heller. Vi skrämmer upp folk med att vargarna finns överallt och bara väntar på första bästa chans att attackera ett litet barn!
Jägare A: Ja, vilken bra idé!

Sen skriker jägare A och B plus många fler som hänger på bluffen ut sitt budskap i lokaltidningar och till folk dom träffar "på byn".

Vargarna vill döda våra barn!
Vargarna är farliga!
Vargarna finns överallt!
Det finns JÄTTEMÅNGA vargar!!
Vargarna äter våra hundar!
Vargarna kommer snart äta upp dig om du går ut i skogen och plockar svamp och bär!

Det sista är ett ganska bra argument eftersom 90% av alla (svenskar) som "plockar svamp och bär" är över 55 år och har växt upp i en grå värld av socialdemokratisk "trygghet" och utan några direkta rovdjur i skogarna och därför gärna tror på att vargen är precis så farlig som jägare A och B påstår.


När sen väldigt många tror på det här och inte vågar gå ut i skogen "för att det finns vargar där", ja då är det svårt att övertyga dom om motsatsen.

Deras "livskvalité" är förstörd eftersom dom inte vågar sig ut i naturen "p.g.a. vargen" och dom gråter ut i tidningar och hos politiker.

I själva verket har dom allra flesta aldrig sett någon varg i det vilda utan går enbart efter vad "folk säger" och det "folk säger" är i själva verket det som jägare A och B spred ut för flera år sen.

Anledningen till att dom inte sett någon varg i det vilda är så klart att dels finns det väldigt få vargar och dels är dom extremt skygga och håller sig undan.

Facit blir att till slut kommer vargen återigen vara något som finns i resten av världen men inte i Sverige.
Det har jägare A och B sett till.

Inga kommentarer: