Blogg listad på Bloggtoppen.se Politik bloggar Creeper

måndag 7 juni 2010

USA goes DDR

Eller ska man säga goes S+V+MP?

Finns inte tillräckligt många jobb så får man fabricera lite "låtsas-jobb" för att förbättra statistiken! Ekonomin är redan körd i botten så de struntsummor som "census-workers" får gör varken till eller från.


Såna här antiproduktiva jobb är nog ungefär vad S har tänkt sig när de säger saker som "alla ungdomar ska få kommunala sommarjobb!" gissar jag.


Inte nog med att såna här jobb inte har något verkligt värde - inga människor efterfrågar "folkräknarnas" (census = folkräkning "typ ungefär") tjänster, bara staten - dessutom snor de åt sig en massa arbetskraft från den privata (producerande) delen av arbetsmarknaden.
Lönen är ett skämt - 150kr/tim för att gå runt och knacka på hos folk och fråga några frågor som fylls i på ett papper. Det är nämligen som så i USA (och många andra länder har jag till min förvåning upptäckt) att de statliga lönerna ligger klart över de privata. Känns som upp-och-nervända världen för oss i Sverige, men så är det. Klart man hellre vill bli "folkräknare" och tjäna fantasilöner än att stå i kassan på Wal-Mart eller McDonalds för marknadsmässig lön.


Hur människorna räknas i alla länder som INTE har någon "folkräkning" är oklart, men det är troligen både billigare och bättre på alla sätt och vis. Trots att det sköts statligt där också.

Inga kommentarer: