Blogg listad på Bloggtoppen.se Politik bloggar Creeper

torsdag 3 juni 2010

Kommunistdemokraterna?

Kristdemokraterna har bytt inriktning. Istället för att ha "Jesus" som sin idealman har man gått över till Stalin/Lenin/Mao (oklart exakt vem).

De outade sin nya läggning idag med följande lilla utspel.
[A]lla myndiga medborgare ska kunna kallas in, utbildas och göra en tvåårig insats som nämndemän
- Vi har utgått från resonemanget om verklighetens folk. Det blir ett slags civil värnplikt i domstolen. Det ska vara mycket tunga skäl, cancerbehandling till exempel, för att inte delta om man blir utvald, säger Maria Larsson.
Det framgår tydligt att Kristdemokraterna inte är en del av "verklighetens" folk. Det visste vi iofs redan, men ändå.


Inser de själva vad det här handlar om?

Slaveri. På en ny nivå.

Bara för att man har lite otur ska man förslavas i två år. Tvingas arbeta åt staten. Hur ska det gå ihop med det jobb man redan har? Det kommer ju inte gå ihop alls. Möjligen för nån enstaka, alla andra måste ta tjänstledigt i två år (vilket förmodligen inte arbetsgivaren går med på) eller säga upp sig.

Det framgår tyvärr inte vad KD vill göra med de (förmodligen många) som vägrar. Fängelse två år istället?


Även för att vara KD var det här fantastiskt dumt. Måste nog säga att det faktiskt är det dummaste förslag jag sett från någon svensk politiker de senaste åren. Vänsterpartiets statliga luftskepp inräknade!

Maria Larsson...WHY!? Jag skäms över att hon fick äran att läsa brevet jag skrev. Mina ord är för vackra för hennes mörka ögon, genomsyrade av svartaste ondska och illvilja.


 För övrigt gillar jag idén om en jury med vanligt folk, USA style. Frivillig jury då. Så inte riktigt USA style ändå.

4 kommentarer:

Mattias Bodén sa...

Jag håller med! Även om jag är kristdemokrat, så tycker jag detta beslut verkar knäppt. Du har ofta bra åsikter ;)

Niklas sa...

Tack gamle vän! ;)

Emelie sa...

Anledningen kan ju tyckas god, att jurymedlemmarna borde representera fler delar av samhället. Där höll Tomas Bodström med när han blev uppring för övrigt. Men däremot måste ju nämndemän också vara insatta i målet eftersom de tillsammans med domare ska fälla domen.

Niklas sa...

Absolut, det vore bra med domstolar som dömde mer efter folkets vilja. Nämndemän (eller de som är med och bestämmer om nämndemännen byts ut) borde i vilket fall som helst inte utses av politiska partier.