Blogg listad på Bloggtoppen.se Politik bloggar Creeper

söndag 27 juni 2010

Dåligt med konkurrens

Tänk om inga idéer blev "stulna" och förbättrade.

Tänk om det fanns en lag som gjorde Allsång på Skansen till det garanterat enda "allsångs-programmet". Eller om bröderna Wright var de enda som fick konstruera flygande maskiner bara för att de var först med att lyckas. Eller om Antonio Meucci (jepp, A.G.Bell var tydligen inte först) och hans arvingar än idag var de enda som fick tillverka alla slags telefoner.


Sånt blir liksom inte bra.


Se bara på skolan (i viss mån), polisen, militären, migrationsverket, försäkringskassan och andra icke-konkurrensutsatta organisationer. Funkar jättebra, eller hur? Kan omöjligt bli bättre?

10 kommentarer:

Niklas sa...

Jag såg mellan fingrarna ett tag, men det här är inte din personliga annonsplats.

Sandra sa...

Det skulle det heller inte verka som ifall du faktiskt vagade ta diskussionerna.

Niklas sa...

För det första handlar det till 100% om att orka och 0% om att våga.

För det andra var det inga diskussioner - du skrev några meningar och några länkar.

Sandra sa...

Bland annat med diskussionen pa Emelies blogg som utgangspunkt. Och artiklarna ar diskussionsunderlag om nagot.

Varfor utge sig for att vilja diskutera politik nar man inte kan ta meningsmotstand? Det undergraver din trovardighet och skulle inte ga hem i nagot annat politiskt forum.

Niklas sa...

Det här är inget politiskt forum, det är min egen blogg där jag bestämmer precis vad som diskuteras eller inte diskuteras.

Jag har för mig att jag gjort det här lilla testet på dig förr, men vi försöker igen:

Om jag vill leva fredligt men utan att betala tusentals kronor till de människor som kallar sig "skatteverket" eller följa andra lagar som jag inte gillar (kanske anställa en mexikan som butler för 50kr/tim - och hans fru för 40kr/tim!) borde jag då straffas för det?

Om ja - jag ser ingen anledning att diskutera något överhuvudtaget med människor som vill initiera våld mot mig.

Om nej - då kanske vi kan komma någonstans till slut.Oavsett svaret har jag förstås ingen plikt att diskutera någonting med dig eller någon annan om jag inte har lust. Tycker du att det förstör min "trovärdighet" (hade jag någon?) så är det ingen som tvingar dig att fortsätta ödsla energi på mig.

Sandra sa...

Jag menar inte att din blogg ar ett internetforum, utan ett politisk forum. En plats dar du uttrycker din politiska standpunkt och, till viss del, bjuder upp till diskussion. Eller menar du att bloggen inte ar politisk?

Och det dar med vald, Niklas.. Nu tycker jag att det har borjar bli pinsamt. Att du inte vill diskutera med mig, som utifran min ideologiska overtygelse enligt dig vill initiera vald mot dig. Samtidigt som du genom att forsvara det kapitalistiska systemet, i exempelvis Mexiko, ocksa forsvarar hur mangder och ater mangder av kvinnor, som utgor billig arbetskraft i maquilas - 2000-talets slaveri, valdtas och mordas. Pa vilken niva vill du egentligen prata om vald?

Folket har sager nej till nyliberalism for att de sager nej till hunger. Nej till att svalta. Det handlar om liv och dod. Vilka skal har du att saga ja till nyliberalismen? Vilka av dina privilegier vager tyngre an andras ratt till mat for dagen?

Anonym sa...

"Samtidigt som du genom att forsvara det kapitalistiska systemet, i exempelvis Mexiko, ocksa forsvarar hur mangder och ater mangder av kvinnor, som utgor billig arbetskraft i maquilas - 2000-talets slaveri, valdtas och mordas. Pa vilken niva vill du egentligen prata om vald?"
SKilj på korrelation och kausalitet!

Anonym sa...

För övrigt är det jättekonstigt att tala om positiva rättigheter, kontra negativa.

Sandra sa...

Var pratas det om positiva kontra negativa rattigheter?

Sandra sa...

Och bedomningen av vad som ar korrelation och vad som ar kausalitet ar for ovrigt hogst subjektiv.