Blogg listad på Bloggtoppen.se Politik bloggar Creeper

fredag 8 februari 2008

Skivbolagen kapar det svenska rättssystemet

Följande rakt av kopierat från www.piratbyran.org.


"Om en vecka inleds rättegången mot en Linköpings-bo som står åtalad för att ha delat med sig musik och film. Trots att det vid det här laget borde anses prejudicerat att mindre fildelning är ett bötesbrott, så utförde polisen en husrannsakan i mannens bostad och beslagtog hans dator. Husrannsakningar är som bekant endast lagligt då brottet kan ge fängelse.

Vansinnet slutar dock inte där. Idag avslöjade P3:s skjutjärnsjournalist Lars-Peter Hielle att polisen anlitat Antipiratbyrån och IFPI för analys av Linköpings-bons hårddiskar! Den ansvarige polisen förstår inte var problemet ligger och säger att de var tvungna att anlita experthjälp, men i så fall borde väl polisen ha vänt sig till de riktiga experterna på piratkopiering, nämligen Piratbyrån.

En inte helt okontroversiell tanke är att APB och IFPI kan utnyttja tillfället till att manipulera bevisen. Minns bahnhof-razzian i början av 2005, som kom till efter att APB:s infiltratör fyllt servrar med piratkopierat material.

- Så här får det bara inte gå till, säger Rickard Falkvinge, partiledare för Piratpartiet, som under eftermiddagen JO-anmälde åklagaren för tjänstefel."


Vad ska man säga?

Inga kommentarer: