Blogg listad på Bloggtoppen.se Politik bloggar Creeper

onsdag 6 februari 2008

Folk skyller sin rädsla på barnen

Tänk efter lite så inser ni snart att man rätt ofta hör "tänk på barnen!" i olika sammanhang.

Ofta har det med nakenhet att göra, då menar den som säger det här att världens barn på något vis tycker det är sjukt och äckligt med nakna människor.

Eller så säger man det när det gäller betyg i skolan, då man tror/påstår att barnen inte vill bli bedömda om dom är bra eller dåliga i det ena eller andra ämnet.

Eller varför inte den här debatten om våldsamma dataspel som en del tror (tror dom verkligen det egentligen??) är så farliga "för barnen".


I alla såna här fall - det här sägs faktiskt väldigt ofta - så handlar det innerst inne om den vuxna personens egna rädslor. Att visa rädsla för något ses som svagt och dåligt i dagens samhälle och då känns det tydligen bättre för vuxna personer att lägga över rädslan på sina (eller andras) barn.

Sanningen är ju den att dom allra allra flesta "barn" (vart går gränsen för när man är barn?) inte lider ett dugg av att se nakna människor eller skjuta låtsasgubbar på datorn så blodet sprutar eller att få veta vilka skolämnen dom är bra respektive sämre i.
Ja, dom flesta vet nog redan med 90% säkerhet precis hur bra eller dåliga dom är, den enda skillnaden blir att det kommer på ett papper hem till föräldrarna som får veta.

Oj, kan det vara där rädslan ligger, att få veta att lille Sixten faktiskt inte är något underbarn inom matematiken?
Troligen är det därför.


Inget skojeri idag, jag kommer inte på nåt kul.

Inga kommentarer: