Blogg listad på Bloggtoppen.se Politik bloggar Creeper

fredag 9 oktober 2009

Totalt vansinne

Aftonbladet - Expressen - Svenska Dagbladet

Förvisso sköt "fredsprismänniskorna" sin egen trovärdighet sönder och samman redan för några år sen när Al Gore av alla människor fick priset för att han...ja varför?


Men det här... oj oj oj vilken idioti.


För det första.. Fredspris till en man som vill förvärra ett redan uselt krig (i den mån krig kan vara mer eller mindre dåligt) genom att mata det med fler människor.

Dessutom med en motivering som talar om att han "lyft fram visionen om en värld fri från kärnvapen." Tycker nobelkommitén verkligen att det är något att sträva mot? "The war against drugs" startades just med hopp om en värld fri från droger (utom vissa, men det finns säkert nån form av moralisk logik bakom den avgränsningen....) och se hur bra det har gått.

Att kämpa för en värld utan kärnvapen skulle göra att alla "snälla" länder glatt skulle desarmera sina medan t.ex. Nordkorea skulle bli så gott som ensamma om att ha kärnvapen. Fast i verkligheten skulle så klart varken USA, Frankrike eller nån annan lägga ner sina kärnvapen innan dom "dumma" länderna gjort det. Enda chansen att få bort deras kärnvapen mot deras vilja är att starta krig mot dom vilket man inte vill göra eftersom - hoppsan! - dom har kärnvapen!


Det är alltså en kamp utan nån som helst verklighetsförankring! Som att klass 2A i X-skolan i Jukkasjärvi bestämmer sig för att verka för ett Sverige utan kriminella gäng, "för dom är så dumma". Lycka till.


Sånt får man alltså "Nobels fredspris" för.


Godmorgon...

Inga kommentarer: