Blogg listad på Bloggtoppen.se Politik bloggar Creeper

tisdag 6 oktober 2009

Jag har tänkt lite längre

Angående det här med vapenkontroll.

Jag (vi?) har redan kommit fram till att om skjutvapen (bortser från knivar och liknande "närstridsvapen" i det här inlägget av - förhoppningsvis - klara skäl) ska förbjudas för att dom är farliga så blir snart ingenting tillåtet.

Den största (?) anledningen som kvarstår då är att vapen i fel händer kan leda till fler mord, rån och liknande brott. Sådana brott där man har stor nytta av en större "fysisk" makt.

Frågan är då: om alla skjutvapen förbjöds, vad skulle då tjuvarna och mördarna göra? Skaffa knivar förstås.

När då knivarna förbjuds och vi får gnaga i oss maten likt råttor, vad gör banditerna? Skaffar batonger, hammare, plankor m.m. Allehanda trubbiga vapen alltså.
Låt säga att vi även förbjuder dessa för att "skydda folket".

I det här läget blir det intressant, för nu går bovarna över till att använda sina egna kroppar som vapen. Dom kommer bygga muskler värre än idag för att lätt kunna övermanna "vanligt folk".

Vad gör vi då?

Förbjuder all fysisk aktivitet? Hur ska det kontrolleras? Det är om möjligt ännu svårare att kontrollera än om nån skaffar projektilvapen.

Då hamnar också "vanliga människor" i ännu värre underläge än nu. P.g.a. biologiska förutsättningar har t.ex. gamla människor, barn och kvinnor generellt sett inte samma möjlighet att träna upp sin fysiska styrka som en man i 15-50-årsåldern.

Med en pistol i varje handväska är mannens och kvinnans makt likvärdig, oavsett ålder. Rånen och våldtäkterna blir därmed färre.

Vådaskjutningarna skulle säkerligen öka rejält, åtminstone i början innan det blir rutin att lära sina barn vapenvett så fort dom kan krypa.

Sen skulle säkert även det ligga på samma nivå som idag, om inte lägre.

Inga kommentarer: