Blogg listad på Bloggtoppen.se Politik bloggar Creeper

fredag 16 oktober 2009

Att sona sitt brott och så vidare

Det här är i mina ögon brottsbekämpning så som det borde vara.

Att begå brott idag resulterar i att närmast sörjande får veta att man gjort nåt, möjligen att några hundra eller tusen personer får veta om det händer i en liten by med välutvecklad djungeltelegraf. I övrigt, ingen större skam utan relativt anonymt får man sona sitt (ofta oproportioneligt låga) straff och sen komma tillbaks som om inget hade hänt.


Det skulle lösas så fantastiskt mycket bättre i ett statlöst samhälle så ni anar inte!


Där skulle hela tiden alla DRO's jobba för att förebygga brott, inte som polisen idag - hoppa in och låtsas göra nåt efter att brottet inträffat. Det skulle i stort sett inte finnas några som helst incitament att begå brott, eftersom det dels skulle löna sig mycket bättre än idag att ha ett hederligt arbete, och dels skulle man genom att begå brottet göra sig av med rätten till alla kontrakt - dvs el, vatten, mat, transporter osv osv.



Åter till mannen som hängs ut. Han har gjort ett val. Det är helt frivilligt av honom att bli uthängd, föraktad och bespottad. Han hade kunnat låta bli barnen och levt vidare i någorlunda frid och frihet. Men han gjorde inte det. Han valde att gå den andra vägen som inkluderar omvärldens förakt och hat. Ett helt och hållet aktivt val som han nu får ta konsekvenserna av. Inget att gråta ut i en tidning för alltså.

Man kan lika gärna komma och försöka få en snyftartikel om "Jag körde 150 förbi en poliskontroll. Poliserna tog mitt körkort! Buhuhu!"

Inga kommentarer: