Blogg listad på Bloggtoppen.se Politik bloggar Creeper

onsdag 28 oktober 2009

Sorglig humor

"Om alla i Sverige körde efter skyltad hastighet skulle närmare 125 människoliv räddas varje år. Samtidigt skulle koldioxidutsläppen minska med cirka 700 000 ton per år, vilket motsvarar utsläppen från 240 000 bilar, säger Mats Johannesson, ställföreträdande vägdirektör Vägverket Region Mälardalen, i ett pressmeddelande."


Jag undrar om han tror på det själv eller om han bara sätter sitt namn bakom det hans överordnade säger. Som dom i sin tur säger för att få pengar från SINA överordnade i riksdagen.

Fast det kan nog vara så att han tror på det själv. Utan att kräva nån form av bevis. Precis som så många andra...

4 kommentarer:

Pappa sa...

Tänker ingen på att om man kör t.ex. 10 km/h långsammare så utsätter man sig för trafikfara under längre tid eftersom man såsar efter vägen. Niklas du som är hjärnan i familjen räkna ut hur länge man är längs vägen om man kör 80 istället för 90 eller 100 vid olika sträckor. Det naturliga är väl att man vill komma bort från vägen så fort som möjligt så man möter så få rattfyllerister och gubbar med hatt som möjligt. Eller? Hör med NTF hur farligt det är att vara på vägen säg 20 minuter extra om man kör till t.ex. Stockholm.

Niklas sa...

Det argumentet har jag aldrig sett eller hört men det är ju ganska vettigt! Fast å andra sidan hinner man ju möta/köra om ungefär lika många eller fler om alla kör fortare. Kör man 10 mil i 90km/h tar det 1 timme 6 minuter och 36 sekunder. I 80km/h tar det 1:15 = drygt 8 minuter extra. I 100 tar det exakt en timme. Har man 70 mil att köra med lastbil t.ex. så får man köra nästan exakt en timme extra (8:45 totalt) om man kör 80 istället för 90. Om det betyder att man kommer hem 2 på natten istället för 1 kan nog den extra tröttheten vara bra mycket farligare än dom extra 10km/h på motorvägen om det nu är sån man kör på. Dom gör det väldigt lätt för sig när dom säger att högre fart = fler döda...

Emelie sa...

"Om alla som bodde i tätbebyggt område sålde sin bil och gav fan i den skulle koldioxidutsläppen minska med massor."

Det tror jag på.

Niklas sa...

Det låter inte så dumt! Däremot kräver det att man ser ett mål i att minska koldioxidutsläppen, vilket inte alla gör. T.ex. inte jag själv.