Blogg listad på Bloggtoppen.se Politik bloggar Creeper

måndag 5 juli 2010

Så gott som alla hundar är farliga

Precis som knivar, yxor, saxar, gafflar, bilar, mopeder, tändstickor osv osv.

Som med allt annat hänger det på "användaren" hur farlig en hund är. Det är förmodligen inte så svårt att få en toypudel att anfalla varje människobarn den ser. Betyder det att toypudel är en farlig ras som borde kräva licens?

De människor som uppfostrar rottweilers till att attackera andra hundar och/eller människor är förmodligen till 99% såna som gärna använder såväl gafflar som knivar till att göra detsamma. Det är inte hunden det är fel på från början.

4 kommentarer:

Anonym sa...

….23 U.S. fatal dog attacks occurred in 2008. Pit bull type dogs were responsible for 65% (15). Pit bulls make up approximately 5% of the U.S. dog population. http://www.dogsbite.org/bite-fatalities-2008.htm


"Pit bull, Rottweiler, Akita or Chow. Most fatal dog attacks are by pit bulls. In 2008, 65% of the fatalities were by pit bulls. " http://www.dogbitelaw.com/index.html#scale

Micke sa...

Det finns inga som helst jävla belägg för att någon eller några raser är mera frekventa än andra i bitattacker. De undersökningar som genomförts har sådana brister att en normalt funtad jävel direkt förkastar dem! Att sammanställa tidningsartiklar och därmed försöka med hjälp av denna information verifiera att Pitbull och Rottweiler är särskilt farliga emot människor är inte seriös statistik. Vem fan litar på tidningsjournalistik? Det de förvrider ju fan alltid sanningen och dessutom är det tredje, eller fjärdehandsinformation som används vilket är gravt osäkert och innehåller flera vantolkningsomständigheter.

Så tro inte på all propaganda som sprids för i helvete. De har inte några som helst jävla belägg för sina uttalanden eller ställningstaganden och begriper uppenbarligen inte sig på statistik heller..

Anonym sa...

Du har möjligen inte reflekterat att resultatet blir olika om ett barn anfalls av en Pitbull respektive Toy terrier?
Har du vidare inte heller reflekterat över varför det anses som farligare att inneha en pistol än en gaffel?

Niklas sa...

En morakniv är också betydligt farligare än en gaffel, så då kanske den också borde vara förbjuden?

En motorsåg kan lätt döda eller svårt skada såväl den som använder den som andra människor, borde man då kräva licens för att få köpa/hantera en sådan?

Vart går gränsen?

Toypudel ok, pitbull inte ok, men vad ska vi göra med "halvstora" och "halvfarliga" hundar som labrador eller golden retriever?