Blogg listad på Bloggtoppen.se Politik bloggar Creeper

fredag 23 juli 2010

Ett otyg

Jag blir tokig på dumma lastbilschaufförer som lägger sig och blockerar båda körfälten i nån slags egoistisk envishet/dumhet när två körfält ska gå ihop till ett vid vägarbeten.

Det finns en extremt superenkel lösning på problemet med dumma gubbar som känner sig avundsjuka på de som "kör förbi" i vänsterfilen: ha två köer hela vägen och konvergera a'la blixtlås där filerna går ihop. Resultatet blir då två parallella köer som går lika fort/sakta, ett betydligt bättre flyt och ungefär hälften så lång kö. En av fördelarna med att köra i Stockholm (kanske också i Göteborg och Malmö) är att de flesta där förstår det.

Idioten i artikeln som nu tydligen kom undan med det har tydligen inte insett den enkla lösningen.Japp, jag frångår mina principer och länkar till A***nblaskan. Shoot meÖverlag verkar svenskar ha problem med oskrivna "varannan"-regler, t.ex. vid farthinder där vägen blir så smal att man inte kan mötas. Åker den framför så är det väldigt många som tycker att de lika gärna kan hänga på så den som var snäll och stannade får stå och vänta hur länge som helst som "belöning". Ohyfsat.

Inga kommentarer: