Blogg listad på Bloggtoppen.se Politik bloggar Creeper

måndag 24 augusti 2009

Örebro Universitet utövar manligt maktförtryck på skoltid!

Man utgår helt fräckt från att killar orkar bära mer och har därför delat upp idrottslärarnas fjällvandring i grupper om två "starka killar" tillsammans med en "svag" tjej.

Därmed cementerar man myten om att män skulle vara "starkare" och därför "bättre" än kvinnor.


Jag funderar på att skicka in en anmälan till diskrimineringsombudsmannen men det kanske är en aning överilat..? Jag ska sova på saken.

10 kommentarer:

Sandra sa...

Tycker någon att det är förtryck eller är det du som vill förlöjliga feminismen?

(Vilket du egentligen inte gör, eftersom den där åsikten inte ens med en stor portion god vilja skulle gå att tillskriva feminismen.)

Niklas sa...

Jag tycker det. Du har öppnat mina ögon, var nöjd med det vetja. Jag inser nu att vi män förtrycker er kvinnor hela tiden i allt vi gör. Makten ligger i bakgrunden som en svällande tumör överallt i vardagen. Jag skäms över att vara man.

Sandra sa...

Det är mycket lustigt att du säger att det är jag som har öppnat dina ögon, med tanke på att jag aldrig har uttryckt mig på det sättet.

Feminism är inte en kamp mellan könen. Det är strävan efter att förändra en könsmaktsordning som båda könen bidrar till att återskapa.

Att kvinnorna är de största förlorarna i sammanhanget, det är en annan femma.

Emelie sa...

Grundläggande förutsättningar gällande muskelmassa har väldigt lite med feminism att göra. I övrigt tänker jag inte lägga mig i diskussionen, det känns som en återvändsgränd.

Niklas sa...

Helt klart en återvändsgränd. Minst sagt.

Sandra sa...

Att Niklas med sin syn på feminism och jämställdhet väljer att se diskussion kring ämnet som en återvändsgränd kan jag förstå. Han har nämligen inget att vinna på att diskutera saken.

Att Emelie (som är feminist, enligt vad jag har förstått?) också viker för diskussionen förstår jag däremot inte. Diskussion är ju ett av de viktigaste verktygen vi har för att ändra den könsmaktsordning som råder.

Niklas sa...

Syn på "feminism och jämställdhet"..?


Ta bort "och jämställdhet" från den meningen så kommer du lite närmare sanningen.

Min syn på feminismen är att den i praktiken värderar kvinnor högre än män, dvs inte direkt jämställt. Jag är fullt medveten om att du kommer säga att det inte är så - ingen feminist vågar erkänna det så vitt jag vet (förutom hon som råkade säga att "män är djur" vilket hon fick äta upp) men det framgår ganska tydligt mellan raderna.

Sandra sa...

Nej, du och jag har inte samma syn på jämställdhet.

Var det inte du som exempelvis konstaterade att det är "fakta" att kvinnor är mindre produktiva än vad män är?

Det finns ett flertal saker att problematisera i det påståendet utifrån ett jämställdhetsperspektiv. Om du så vill.

Du må använda dig av ordet jämställdhet, men jag finner det mycket osannolikt att du och jag använder samma definition av det.

Och du får gärna tala om för mig vad som tyder på att feminismen värderar kvinnor högre än män.

Niklas sa...

Nej nu orkar jag inte med dig längre. Det har varit kul ibland att provocera och leka lite med dig, men nu får det räcka. Det ger mig mer ilska och negativitet än glädje.

Our story ends here. Bye!

Sandra sa...

Nämen hoppsan!

Om man sticker ut hakan och provocerar (exempelvis genom att håna och skratta åt religion och feminism) så borde man också räkna med att få ta en del diskussioner.

Pinsamt, Niklas. ^^