Blogg listad på Bloggtoppen.se Politik bloggar Creeper

lördag 22 augusti 2009

Dagens guldkorn från gluefox

Jag har skrivit om och länkat till den här sidan förr. Gluefox.com.


Den drivs av en man som sorgligt nog är gymnasielärare. Hans verklighetsuppfattning är mycket skruvad och felaktig, ty han är kristen och tillika kreationist.Den här lilla artikeln eller vad man ska kalla det tänkte jag läsa men redan i första stycket visade det sig att hans argumentation bottnade i en total feluppfattning (inte oväntat) så jag nöjde mig där.

"I det materialistiska/ateistiska perspektivet, där människan är resultatet av blinda naturlagar i kombination med slump och tillfälligheter, finns ingen ondska och därmed inte heller några onda människor, eftersom där inte finns utrymme för någon fri vilja."

TUUUT TUUUT TUUUT TUUUT - DINGDINGDINGDINGDING - FATAL ERROR


Lägg märke till hans totala och fundamentala (och i hans fall även fundamentalistiska..) felaktiga slutsats.

"I det ateistiska perspektivet finns inte utrymme för någon fri vilja."


Det är just precis exakt vad det gör!

Att behöva påpeka det känns smått surrealistiskt, lite som att behöva förklara för någon att stenar faller mot jordens yta om man släpper dom från en meters höjd.


Om något så är det väl ändå i den kristna världen där en allsmäktig Gud bestämmer över allt och alla som det INTE finns fri vilja! Eller förlåt, jag menar förstås i NÅGRA av dom TUSENTALS olika kristna världarna.

För se kristendomen är inte någon enstaka religion. Det finns lika många versioner av kristendomen som det finns människor som kallar sig kristna. Något av en svaghet måste jag säga.

Det roliga är att så fort det är några "kristna" som tycker sig ha ungefär lika åsikter i det mesta så går dom ihop i ett litet gäng och pekar på andra "kristna" som tror lite annorlunda och skriker att dom har fel. Eller alternativt plockar fram kulsprutan och pepprar dom fulla med guds kärlek som bl.a. i Nordirland.


Ah, denna kärlekens religion. Kan man annat än älska och respektera kristna?

4 kommentarer:

Sandra sa...

Konflikten på Nordirland handlar visserligen inte lika mycket om religion som den gör om etnicitet..

Niklas sa...

Källa på det?

Sandra sa...

Jag skrev ett arbete om just konflikten på Nordirland (hi B+sh C). Har inte det tillgängligt (ny dator sedan dess), men om du vill ha källor så ska jag se vad jag kan göra för att leta reda på pappersprodukten.

Annars föreslår jag att du läser på lite om Nordirlands historia. Man ser snart att konflikten bottnar i något annat än religion, även om man idag gärna benämner grupperna som katoliker kontra protestanter.

Anonym sa...

Den ende som verkar ha fatal error är du. Ordbajseri där inget relevant alls skrivits. Maken till IQ-befriad blogg har jag aldrig läst