Blogg listad på Bloggtoppen.se Politik bloggar Creeper

fredag 28 mars 2008

Fin förälder

Hörde på radion imorse att Vetlandas social-nånting (Jobbar Thomas Qvick där?) har konstaterat att pappan till den nu 17-åriga tjej som under 5 års tid blev regelbundet våldtagen av honom, han är en lämplig förälder.
Eller rättare sagt "vårdnadshavare" tyckte jag dom sa. Inte den fosterpappa som hon själv säger att hon vill ha, nej då, han var mycket med olämplig än psykfallsidioten där.

Vad barn/ungdomar själva tycker har ingen som helst betydelse när det gäller sånt här, ganska sorgligt och sjukt.



Dom allra flesta brott eller allmänt dumma handlingar förtjänar att "förlåtas" och ges en andra chans. Ibland även en tredje, eller rentav fjärde, beroende på alla omständigheter.

Dock finns det några handlingar som är oförlåtliga oavsett omständigheter:

Våldtäkt.
Djurplågeri.
Barnmisshandel.
Barnamord.

Det är dom jag kommer på, kan hända att det finns nåt mer som passar in men jag tror inte det.
(Mord är INTE en oförlåtlig handling oavsett omständigheter. Dom flesta är det dock, men en del är helt berättigade.)

Den som utför en eller flera av dessa handlingar förtjänar ett mycket hårt straff, långt utöver det som staten kan utföra. Dödsstraff duger inte till dom här, det är alldeles för lindrigt.

Dom ska få sneda blickar resten av livet. Dom ska ignoreras, inte visas någon som helst respekt. Det spelar ingen roll om dom försöker "bättra sig" eller vad som helst.
Alla får vi en chans att starta livet med ett tomt papper, sen är det upp till oss att fylla det. Vi har alla chanser att göra det bra för oss själva.
Dessa personer har förbrukat sina chanser. Deras tomma papper har dom bränt och sitter nu på ett litet sotigt hörn och förtjänar inte längre något mer än så.

Den som bränner sina broar förtjänar inte att vi andra bygger upp dom igen, och ska heller inte tillåtas att ens försöka bygga upp den igen. Livet är förbrukat den sekund man genomför någon av ovanstående handlingar.

Hårda åsikter men jag står för det till 100%.

Tänker nämligen inte utföra någon av ovanstående och har därmed all rätt att se ner på dom som gör det.
Tvi på er.


PS.

Rådbråkning vore ändå ett rätt bra straff för dom här, men det leder ju i slutändan till döden så dom kommer för lindrigt undan. Några timmars lidande istället för flera år, very bad.

DS.

Inga kommentarer: